De vereniging

A.U.S.R. Orca is een studentenroeivereniging die zich sinds 1970 inzet om studenten het maximale uit zichzelf te laten halen. Dat doen we op sportniveau door professionele coaching en materiaal te bieden aan beginnend en ervaren roeiers – zodat zij uiteindelijk de internationale top kunnen bereiken. De geschiedenis van Orca is in 50 jaar al 15 Olympiërs rijk – en we blijven ons inzetten dat nummer te verhogen.

Buiten sportieve ontwikkeling staat ook professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal. We doen dit door onze ruim 1000 leden aan alle kanten kansen te bieden. Denk bij professionele vorming aan commissiewerk of een bestuursjaar. Het jaarlijkse carrière-evenement draagt hier wezenlijk aan bij. Ook in KNRB-commissies, de kamprechters-tak en bij burgerverenigingen zijn vaak (oud-)Orcanen terug te vinden die zich onverminderd inzetten voor de roeisport.

Daarbuiten is de studententijd bij uitstek een tijd waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Wij vinden het belangrijk dat onze leden in een veilige en bewuste omgeving, en in eigen tempo, vorm kunnen geven aan deze ontwikkeling. De Commissie Veiligheid zet zich in om een veilig klimaat te creëren op onze vereniging; de jaarlijkse Week van de Veiligheid is een week gericht op onderwerpen als zelfvertrouwen, seksualiteit en werkdruk.

Tenslotte zijn wij ons bewust van de rol die sportverenigingen spelen in de maatschappij. De Commissie Duurzaamheid zet zich in om onze vereniging te verduurzamen. De Commissie Schoolroeien biedt middelbare scholieren de kans om in contact te komen met de roeisport. Ook werken wij samen met Stichting Move om jaarlijks kinderen, die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten, kennis te laten met de roeisport en het plezier van sporten.

Onze voornaamste drijfveer is ontwikkeling; individueel, als vereniging & met ons netwerk. We bespreken graag hoe samenwerkingen ons beiden verder kunnen brengen.